Scholen van de toekomst

Leeromgeving verandert mee

Als we gaan ontdekken hoe ons onderwijs anders kan, is het tijd voor aanpassingen in onze gebouwen, klassen en inrichting. In de nieuw- en verbouwplannen van onze scholen is de gezamenlijk visie binnen SaKS misschien wel het meest zichtbaar en tastbaar. We passen de scholen aan naar ruimtes met open leerpleinen, klaslokalen met verrijdbare wanden en flexibel meubilair.

Speciaal bouwteam

“Momenteel zijn verschillende scholen bezig met nieuwbouw- of verbouwprojecten”, beschrijft Peter Zomerdijk, gebouwenbeheerder bij SaKS. “Elke school is anders en heeft zijn eigen wensen. Daarom is bij elk project een speciaal bouwteam actief. De mensen in zo’n team werken samen aan een andere, flexibele onderwijsomgeving. Klaar voor de toekomst!”

De Wegwijzer pakt het rigoureus aan

Virginija, directeur van De Wegwijzer, vertelt: “We durven de school anders in te richten omdat we vinden dat het onderwijs anders moet. Het nieuwe gebouw van de Wegwijzer heeft straks geen klassieke klaslokalen meer. We gaan uit van open werkplekken, waarin de kinderen vrij zijn om zich dwars door leeftijdsgrenzen en andere “hokjes” heen hun talenten te ontwikkelen. De visie van onze school is niet voor niets: samen weten we meer. De tekeningen zijn klaar, iedereen staat in de startblokken: kom maar op met het nieuwe gebouw!”