Samen werken aan mooier onderwijs

It takes a village to raise a child

Sinds de visie van SaKS ‘worden wie je bent’ is, hebben onze deuren wagenwijd opengestaan voor samenwerkingen. Omdat we vinden dat bij ontdekken, verwonderen en eigenheid juist dingen en mensen horen die je niet direct in een school verwacht. It takes a village to raise a child. Samenwerkingen met ondernemers, organisaties, sportverenigingen en andere partners hebben ons veel gebracht de afgelopen jaren. En nu komt dat alles samen in een nieuw initiatief: de Talentcirkel.

Waardevolle talenten

“Met de Talentcirkel willen we een poule van mensen creëren rondom school”, legt Wim van Bokhorst, initiatiefnemer van de Talentcirkel, uit. “Een cirkel van talenten, met een twinkel in hun ogen. Mensen die iets zinnigs of moois aan de kinderen vertellen of met ze ondernemen. Naast kunstenaars, brandweermannen, schrijvers, fotografen, hebben zich ook zangdocenten en zelfs een gevangenisdirecteur aangemeld voor de Talentcirkel. Fantastisch toch?”

Talentcirkel

“School houdt niet op bij de muren van het gebouw. Juist daarbuiten valt er zoveel te leren. Hoe leuk is het om de wereld de school in te halen, of om met de leerlingen de wereld in te gaan. Met de Talentcirkel willen we dat stimuleren. Zo werken we samen

met de kinderen aan mooier onderwijs en de wereld van morgen.”