“Door Isla Espiral
ben ik meer mezelf”

Visie van SaKS door kinderen

Om de kinderen bij de SaKS-visie te betrekken en die nog beter in te vullen, doen alle leerlingen van de SaKS-scholen sinds 2018 mee met Isla Espiral. Een spannend verhaal over een onbewoond spiraaleiland, waar veertien kinderen samen op ontdekkingstocht gaan om te worden wie ze zijn. Melissa en Dylano uit groep 7 van ‘t Baeken vertellen erover.


“We hebben opdrachten gedaan om de poorten van samenwerken, verwonderen en elkaar leren kennen te openen, zodat Max, Roos en Anne en de andere kinderen verder kwamen op het eiland”, vertelt Melissa. “Op de eilandraad in het AFAS-stadion

hebben we met een paar andere kinderen bedacht hoe het verhaal volgend jaar verder kan gaan. Daar heb ik nu al zin in!”

Verschillende karakters

De kinderen op Isla Espiral hebben verschillende karakters. De leerlingen kunnen zich met hen identificeren, waardoor ze nog beter ontdekken wie ze zijn. Dylano vindt Kayako het leukst: “Hij is de leider van de kinderen op het eiland. En een beetje stevig. Dat ben ik

ook. En Sven vind ik leuk, want een jongen uit onze klas heet ook Sven.” Melissa: “Ik lijk op Aicha: een beetje een betweter (een feitenspeurneus) die heel zorgzaam is”.

Worden wie je bent

Melissa heeft veel aan het avontureneiland gehad: “Eerst was ik heel verlegen. Nu durf ik ook met andere mensen te praten.” Dylano vult openhartig aan: “Voor Isla Espiral zat ik een beetje in de knoop met mezelf. Nu ben ik weer helemaal losgekomen. En het is gewoon een superleuk en spannend verhaal!”