Leerlingen vormen Eilandraad

Kinderen worden wie ze zijn

Hoe de wereld er in de toekomst uitziet, weet niemand precies. Je kunt je alleen maar voorbereiden op die toekomst door te weten wat je kunt, te leren om keuzes te maken en te voelen dat je erbij hoort. Op het virtuele eiland Isla Espiral openen leerlingen poorten door dillema’s op te lossen en komen zo dichter bij zichzelf.

Eilandraad

Na een videoboodschap aan alle fantasierijke groep 5-, 6- en 7-leerlingen, kozen de vijftien scholen elk twee leerlingen uit voor de Eilandraad. Op vrijdag 5 april kwamen deze dertig leerlingen van SaKS-scholen samen in het AFAS-stadion. Zij vormden deze dag een ‘Eilandraad’ en bedachten samen met de schrijver van het eerste verhaal de vervolgverhalen voor het tweede jaar op avontureneiland Isla Espiral.

Verder op ontdekkingstocht

Ze beleefden een dag vol professionele workshops, escape rooms en oefenden in presenteren om de komende tijd zelf de scholen rond te kunnen gaan en uitleg te geven over de opdrachten op het eiland. Vliegende draken, diepe ravijnen en geheimzinnige tovenaars passeerden de revue. Samen bedachten ze hoe de avonturen op Isla Espiral verder gaan, zodat ze volgend schooljaar samen met de personages weer verder op ontdekking kunnen op het avontureneiland. Vol opdrachten en avonturen die te maken hebben met samenwerken, talenten ontdekken en eigenaarschap.

Over Isla Espiral

Op Isla Espiral willen we onze leerlingen ruimte geven, inspireren. Hen uitdagen zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Hiermee geven onze leerlingen zélf invulling aan: worden wie je bent. Alle scholen zijn het afgelopen schooljaar begonnen met de reis op Isla Espiral. De vrolijke poppen van de personages stonden in de gangen, landkaarten lagen in de klas en logboeken werden bijgehouden. Inmiddels komt de zomervakantie snel dichterbij. Tijd voor deel twee van het avontuur. Mét input van SaKS-leerlingen natuurlijk.

Meer lezen over Isla Espiral?

Worden wie je bent op Isla Espiral

Leerlingen van SaKS-scholen op ontdekkingstocht

Isla Espiral van start op de scholen

Een update van het project